Design by Didis Design

 

 

Kaia är den yngsta i vår flock, och hon är inte så lättflörtad när det gäller träning. Hon är ganska självständig och vill gärna göra sin grej på sitt sätt. Men hittar man rätt motivation för henne och får den kontakt med henne som är så viktig i alla träning, då är det väldigt roligt att både träna och tävla med henne.

Kaia har massor av energi och hon kan få för sig att göra värsta corgifnattandet i kopplet ibland när man s a s är klar med uppgiften som man bett henne göra.

Kaia tycker om att lära sig saker och att jobba, bara jag som förare är mycket intressantare än allt i hennes omgivning, eller om jag har hittat en perfekt belöning för henne som hon bara inte kan vara utan !

Förstår hon vad jag vill, får rätt motivation och rätt belöning, då lär hon sig väldigt fort. Vissa saker tycker hon ibland kan vara lite läskiga, men känner hon sig tillräckligt trygg och modig, då gör hon det du ber henne om utan tvekan !

Kaia är en härlig hund att jobba med, men också en väldigt stor utmaning. Men det gör ju att även jag utvecklas för jag måste hela tiden komma på bra belöningar och rätt motivering för henne.

Kaia och jag tränar just nu mestadels Tricks och Rallylydnad och vi har även avverkat några tävlingar i nybörjar nivå. Inga skrytresultat, men det var inte målet heller.

Nu i vår har vi börjat på en Agility kurs, som anordnas i privat regi. Det verkar hon också tycka är roligt, men har ännu inte förstått vitsen med att springa i tunnlar och på gungbrädor mm.

I första hand är mitt mål med Kaias träning att hon lär sig nya saker, tycker om att göra dem och har roligt. Det är vad vi fokuserar på just nu.